Rolada szpinakowa przepis – idealna potrawa dla wielbicieli szpinaku i łososia 🙂
Składniki:
- liście szpinaku (najlepiej młode)
- 2 jajka
- philadelfia (ja używam już z czosnkiem)
- świeży łosoś (może tez być wędzony, lub inny rodzaj mięsa)
Sposób przygotowania:
Łososia przyprawić według uznania (cytryna/sol/zioła)
Liście szpinaku posiekać, rozbić 2 jajka i wymieszać ze szpinakiem, rozłożyć “papkę” na papier i podpiec w piekarniku przez ok 10 minut 180 stopni. Po wystygnięciu posmarować philadelfia, pokryć łososiem i równo zwinąć w roladkę.
Przepis przesłała czytelniczka bloga 🙂
Miałaś okazję wypróbować ten przepis ? Zastanawiam się czy “masa” ze szpinaku będzie na tyle zwarta, że nie rozpadnie się przy zawijaniu ? 🙂
Jadłam i powiem, że jak dla mnie MEGA <3 Przepis zachowam ^^
super,ale szkoda ze nie ma proporcji,np ile tego szpinaku,ile serka itd
dokładnie. ile tego szpinaku ? ile gram, żeby masa była zwarta ?
Gówno a nie przepis, nie podano w nim nawet ilości produktów, a taką rolade powinno się robić z mrożonego szpinaku 😉 Masa się rozpadła, nawet nie dało się jej zawinąć bo była w kawałkach. Zmarnowałam czas, pieniądze i produkty, zdecydowanie nie polecam.
Nigdy nie robię z mrożonego. W ogóle takiego nie używam. 🙂 Co do ilośći, każdy sam jest w stanie sobie je dostosować. Nie było żadnych skarg. Czasami trzeba wprowadzić odrobinę swojej inwencji do gotowania.