Home Obiad Rolada szpinakowa przepis

Rolada szpinakowa przepis

7
5834
Rolada szpinakowa przepis
Rolada szpinakowa

Rolada szpinakowa przepis –  idealna potrawa dla wielbicieli szpinaku i łososia 🙂

Składniki: 

  • liście szpinaku (najlepiej młode)
  • 2 jajka
  • philadelfia (ja używam już z czosnkiem)
  • świeży łosoś (może tez być wędzony, lub inny rodzaj mięsa)

Sposób przygotowania:

Łososia przyprawić według uznania (cytryna/sol/zioła)
Liście szpinaku posiekać, rozbić 2 jajka i wymieszać ze szpinakiem, rozłożyć “papkę” na papier i podpiec w piekarniku przez ok 10 minut 180 stopni.  Po wystygnięciu posmarować philadelfia, pokryć łososiem i równo zwinąć w roladkę.

Przepis przesłała czytelniczka bloga 🙂

7 COMMENTS

  1. Miałaś okazję wypróbować ten przepis ? Zastanawiam się czy “masa” ze szpinaku będzie na tyle zwarta, że nie rozpadnie się przy zawijaniu ? 🙂

  2. Gówno a nie przepis, nie podano w nim nawet ilości produktów, a taką rolade powinno się robić z mrożonego szpinaku 😉 Masa się rozpadła, nawet nie dało się jej zawinąć bo była w kawałkach. Zmarnowałam czas, pieniądze i produkty, zdecydowanie nie polecam.

    • Nigdy nie robię z mrożonego. W ogóle takiego nie używam. 🙂 Co do ilośći, każdy sam jest w stanie sobie je dostosować. Nie było żadnych skarg. Czasami trzeba wprowadzić odrobinę swojej inwencji do gotowania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here