Rolada szpinakowa przepis –  idealna potrawa dla wielbicieli szpinaku i łososia 🙂

Składniki: 

  • liście szpinaku (najlepiej młode)
  • 2 jajka
  • philadelfia (ja używam już z czosnkiem)
  • świeży łosoś (może tez być wędzony, lub inny rodzaj mięsa)

Sposób przygotowania:

Łososia przyprawić według uznania (cytryna/sol/zioła)
Liście szpinaku posiekać, rozbić 2 jajka i wymieszać ze szpinakiem, rozłożyć “papkę” na papier i podpiec w piekarniku przez ok 10 minut 180 stopni.  Po wystygnięciu posmarować philadelfia, pokryć łososiem i równo zwinąć w roladkę.

Przepis przesłała czytelniczka bloga 🙂

7 KOMENTARZE

  1. Miałaś okazję wypróbować ten przepis ? Zastanawiam się czy “masa” ze szpinaku będzie na tyle zwarta, że nie rozpadnie się przy zawijaniu ? 🙂

  2. Gówno a nie przepis, nie podano w nim nawet ilości produktów, a taką rolade powinno się robić z mrożonego szpinaku 😉 Masa się rozpadła, nawet nie dało się jej zawinąć bo była w kawałkach. Zmarnowałam czas, pieniądze i produkty, zdecydowanie nie polecam.

    • Nigdy nie robię z mrożonego. W ogóle takiego nie używam. 🙂 Co do ilośći, każdy sam jest w stanie sobie je dostosować. Nie było żadnych skarg. Czasami trzeba wprowadzić odrobinę swojej inwencji do gotowania.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.