Faszerowana papryka
Składniki:
– papryka świeża ,
– mięso mielone,
– pieczarki,
– pomidory,
-kasza Kuskus,
– cebula,
– przyprawy,
– jajka,
– oliwa z oliwek.
Sposób przygotowania:
Myjemy paprykę. Odcinamy górę,czyścimy środek. Na patelni na oliwie smażymy mięso mielone(ja dałam łopatkę),doprawiamy solą,pieprzem,oregano,bazylia,czosnek.
Przekładamy do miski. Smażymy pieczarki,cebulę,pomidory obrane ze skórki. Wrzucam do mięsa. Dodajemy kaszę Kuskus (robiona wg przepisu z opakowania bez gotowania). Doprawiamy według uznania. Pakujemy farsz do papryk. Wstawiamy na 20-30 minut do piekarnika na 180 stopni. Można na wierzch wrzucić surowe jajko.
Składniki podałam bez gramatury bo robię na oko, w zależności ile czego mam. ”
Przepis wysłała czytelniczka bloga:)
SMACZNEGO 🙂