Kotlety z cukinią i marchewką
Składniki:
– mięso mielone z piersi indyka bez skóry 800 g
– cukinia 220 g
– marchew 160 g
– jaja kurze całe 60 g (1 szt.)
– otręby owsiane 15 g
– cebula 110 g (1 średnia)
– czosnek 21 g (3 ząbki)
– oliwa z oliwek 5 g (1 łyżeczka)
Przygotowanie:
Na początku na tarce ścieramy cukinię i marchew. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą. Z powstałej masy formujemy kotlety, które następnie układamy na papierze do pieczenia. Tak ułożone kotlety wkładamy do piekarnika i zapiekamy po ok. 10 minut z każdej strony żeby były zarumienione. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200-220*C
ja próbowałam i są genialne, smaczne! może jakoś w wyglądzie szału nie było, ale jak na pierwszy raz rewelacja! 😉
jakie przyprawy należy dodać do tych kotletów?