poniedziałek, 25 listopada, 2024
Strona głównaCiekawostkiMakaron Skinny Noodles

Makaron Skinny Noodles

Bardzo dużo mówi się o makaronach Skinny Noodles.

Postanowiłam Wam troszkę o nich opowiedzieć.

Co to jest Skinny Noodles?

Jest to najmniej kalorczny makaron na świecie. W 100 gramach znajduje się  TYLKO 6,4 kcal.  Pozwolę sobie zacytować część opisu

” Produkuje się go z mąki warzywa o nazwie Konjac, które jest uprawiane w Chinach i Japonii. Głównym składnikiem Konjacu jest glukomannan, który jest bardzo bogatym źródłem błonnika, doskonale reguluje poziom cukru we krwi, pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu oraz spowalnia trawienie przez co przedłuża uczucie sytości.  ”

Jak smakuje?

Makaron nie posiada smaku. Co jest jego zaletą. Dlatego, że sami możemy doprawić go według własnego gustu. Dzisiaj przygotowywałam w domu dla swoich domowników chińszczyznę. Postanowiłam dla siebie przygotować z makaronem Skinny Noodles.

Chińszczyzna z makaronem Skinny Noodles

Składniki:

* Makaron Skinny Noodles ( dostępny tutaj  —>  Makaron Skinny Noodles )

* 150 gram mięsa  ( według gustu: wołowina, wieprzowina, kurczak, kaczka )

* pędy bambusa ( mała garść )

* kiełki fasoli Mung ( mała garść )

* Sos sojowy,

*Grzybki mun

* pół marchewki,

*1/4 papryki czerwonej, zielonej i żółtej

* kawałek pora,

* duża garść siekanej białej kapusty,

 

Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w cienki plastry. Przyprawiamy przyprawami według gustu. Lekko podsmażamy na patelni. Dolewamy troszkę wody i dusimy przez około 10 minut. Kapustę siekamy. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie plastry. Dodajemy do mięsa. Polewamy odrobiną sosu sojowego, przykrywamy i dusimy przez około 30 minut. Makaron Skinny Noodles przygotowujemy według opisu. Dodajemy makaron do warzyw oraz mięsa i wszystko razem mieszamy!:)

Powstaje nam takie cudo:)

Bez tytułu

Moja opinia:

Dzięki temu, że makaron Skinny Noodles nie jest przyprawiony bardzo dobrze współgra z chińszczyzną. Przesiąka smakiem wszystkich warzyw, sosem sojowym i mięsem. Po zjedzeniu takiej porcji jak na zdjęciu ( na oko wygląda na małą ) jestem bardzo najedzona. Wielkim plusem tej nowości jest to, że nie zawiera on tłuszczu, cukru, glutenu, jajek, mleka oraz tofu (soja) dlatego jest doskonałą alternatywą nie tylko dla tych, którzy myślą o diecie ale również dla osób, które zmagają się z alergią pokarmową.

Uważam, że warto spróbować tego makaronu.

Jak dla mnie jest idealną alternatywą dla innych makaronów. Od czasu do czasu warto zastąpić Nim różnego rodzaju makarony czy ryż.

Warto wypróbować! 

Polecam!!! 🙂

 

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Dominika
Dominikahttps://www.tipsforwomen.pl
Zakręcona studentka, zakochana w sporcie i zdrowym odżywianiu. W wolnych chwilach zajmuję się blogowaniem. Zamierzam motywować Was do aktywnego trybu życia i udowodnić Wam, że można wszystko!!! Wystarczy tylko naprawdę tego chcieć.
RELATED ARTICLES

3 KOMENTARZE

  1. Jadam tn makaronik jest super i tak jak piszesz mozna mu nadac przerozny smak. Dzis robilam z krewetkami, ale nie mam zdjecia 🙁 Polcam !

  2. W Lidlu teraz jest tydzień chiński, warto się obkupić w chińskie dodatki 😉
    Fajnie, że jest rabacik na zakupy 😉

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

- Advertisment -

Most Popular