Mam dla Was przepis na Placki z tuńczykiem.
Uważam, ze jest to bardzo proste i przede wszystkim smaczne danie, które możemy szybko przygotować Placki posiadają dużą zawartość białka więc sprawdzą się jako posiłek po treningu.
Składniki na 9 sztuk:
• Jaja kurze całe (3 sztuki)
• Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 120 g
• Otręby owsiane 60 g
• Proszek do pieczenia (1 płaska łyżeczka)
• Czosnek (2 ząbki)
• Musztarda (1 płaska łyżka)
• Pieprz czarny, zmielony do smaku
• Sól do smaku
Przygotowanie:
Jajka roztrzepać w misce, dodać odsączone kawałki tuńczyka, wyciśnięte ząbki czosnku, i resztę składników. Patelnie rozgrzać i smażyć placuszki z obu stron.
Wyglądają bardzo smakowicie 😀 Koniecznie muszę spróbować 😉
Dziś robiłam te placki i naprawdę POLECAM ! 😀
na czym to smarzyć najlepiej?
Magda jeżeli jesteś zdolną kucharką to możesz usmażyć na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Jeżeli nie to dodaj łyżkę OLIWY Z OLIWEK ( jest zdrowa także spokojnie możesz na niej usmażyć )
Naprawdę świetny przepis 🙂 Zdecydowanie polecam 😉
Można zastąpić tuńczyka np. piersią z kurczaka? 😉
nie 🙂