Ciasto marchewkowo-owsiane

9

Ciasto marchewkowo-owsiane 

Składniki:

* 2 szkl marchwi startej na drobnej tarce

* 2 jajka

* 3 łyżki oleju

* 1/2 szklanki soku pomarańczowego

* 1 szklanka płatków owsianych górskich

* 1/2 szklanki otrąb pszennych

* 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej

* 1/3 szklanki brązowego cukru (można dać zwykłego zamiast brązowego)

* 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub migdałów

płaska łyżeczka cynamonu

płaska łyżeczka proszku do pieczenia

pół płaskiej łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

1) Wykładamy formę papierem do pieczenia.

2) Wszystkie suche składniki mieszamy razem.

3) W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki ( pogrubione w przepisie )

4) Wymieszane suche składniki łączymy z mokrymi składnikami.

5) Rozgrzewamy piekarnik do 170 C

6) Pieczemy około 40 minut

SMACZNEGO!!!

Przepis i zdjęcie dostałam od czytelniczki bloga 😉

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułŻele Orginal Source recenzja
Następny artykułFaszerowana papryka
Dominika
Młoda mama Lenki, zakręcona studentka, zakochana w sporcie i zdrowym odżywianiu. W wolnych chwilach zajmuję się blogowaniem. Zamierzam motywować Was do aktywnego trybu życia i udowodnić Wam, że można wszystko!!! Wystarczy tylko naprawdę tego chcieć.

9 KOMENTARZE

  1. Ciasto marchewkowe jadłam raz w życiu. Było przepyszne. Przepis nie wydaję się bardzo skomplikowany, więc mam nadzieje, że uda mi się go wykonać. :}

  2. Wyszło super! Zrobiłam nawet ja – ta, która myślała, że nigdy nic nie upiecze 🙂
    Dodam tylko, że nie jest to typowe ciasto, lecz bardziej przypomina baton muesli.

    Uwielbiam!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here