Mam dla Was przepis na szybki sernik. Niestety nie jest on dietetyczny ale mamy czasami słabsze dni i swoich bliskich dla których warto takie coś czasami przygotować 🙂
Składniki:
* 1 kg sera białego zmielonego/wiaderkowego
* 5 jajek
* 1/2 kostki margaryny
* 1 szklanka cukru
* cukier waniliowy
* 2 budynie waniliowe
* paczka biszkoptów
Wykonanie:
Potrzebujemy tortownice o średnicy 26 cm ( jeżeli takiej nie macie spokojnie możecie zastąpić ją czymś innym. W moim przypadku była to prostokątna blacha. ) Wykładamy ją papierem do pieczenia a na to układamy biszkopty ( w moim przypadku były to podłużne biszkopty ).
1) Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
2) dodajemy margarynę i wszystko razem ucieramy .
3) Powolutku dodajemy ser. Nie przerywając ucierania.
4) Wsypujemy budyń i mieszamy.
5) Białka ubijamy na sztywną pianę.
6) Ubite białka powoli dodajemy do masy serowej.
7) Wylewamy masę serową na blachę.
Pieczemy w temperaturze 170 C około 40 minut ( jeżeli ciasto będzie jeszcze surowe pieczemy dalej ale obserwujemy je. maksymalnie 10 minut ). Na koniec otwieramy delikatnie piekarnik i zostawiamy lekko uchylony żeby ciasto odparowało. Czekamy aż będzie chłodniejsze i GOTOWE! 🙂
Wlasnie wlozylam do piekarnika 🙂 dam znac Jak sie upiecze 🙂
Czekamy na zdjęcie 😀
Tipsi Kochana cudna wyszedl przepiekny przecudny przepyszny 🙂 uwielbiam sernik jadlam rozne , ale Twoj jest NAJLepszy !!!!!! Taki delikatny !!!!!!! Jestes boska dzieki za przepis 🙂 tylko nie gniewaj sie na mnie Bo troche zmienilam przepis tzn sama zrobilam spod i na Gore potarlam czekolade 🙂 buziaki
Czekam na zdjęcie 🙂 I oczywiście, że się nie gniewam :*
Wyslalam Ci na priv 🙂 dzieki za Super pyszny przepis i polecam Ten sernik 🙂
Mmm serniczek chyba będzie trzeba spróbować upiec moze na walentynki ??!! 🙂
Właśśnie to samo planuję 😀 Jest cudny! 🙂 A na to można położyć takie czekoladowe serduszka np:)
Jak zrobiłaś te serduszko? 🙂 mam już ten przepis, pychotka
Karmelową czekoladę roztopiłam i po prostu tak polałam 🙂
Dziękuję za odpowiedź 🙂 Na pewno spróbuję
Ja polecam na koniec dać do ciasta 2 łyżki spirytusu – będzie puszysty i świezy przez wiele dni 🙂